Notranji bazeni

Najvišji nivo užitka in sprostitve predstavlja lasten spa center v sklopu Vašega doma. Maksimalen nivo zasebnosti, krojen po meri vaših želja in potreb, zagotavlja sprostitev po še tako stresnem dnevu. Sprostitev je lahko v aktivnem plavanju, blagi ali intenzivni masaži v masažnem bazenu ali v pregrevanju v finski, infra, zeliščni ali turški savni.

Da bo uporaba sproščujoča je potrebno upoštevati nekaj smernic.

Notranji bazen je bazen v zaprtem prostoru, ločen od bivalnega dela hiše. Bazen se lahko kombinira s savno, masažnim bazenom in prho. Tak prostor ima drugačno mikroklimo kot bivalni del hiše. Prostor je toplejši in vsebnost vlage višja. Zelo privlačna rešitev je, če se poleti bazen lahko poveže s teraso hiše, saj tako nudi prijetno osvežitev tudi poleti. Velika drsna vrata, ki se odprejo ali zimski vrt, ki obsega del prostora, je zelo atraktivna rešitev.

 

Notranji bazenNotranji bazenNotranji bazen

 

Bistveni elementi pri gradnji notranjega bazena:

  • orientacija objekta,
  • uporaba ustreznih materialov v prostoru,
  • poudarek naj bo na izolaciji in razporejanju toplote,
  • predviden ustrezni prostor za opremo,
  • ustrezno ogrevanje prostora in bazenske vode,
  • primerno vzdrževanje temperature ter vlage v prostoru,
  • obvladovanje obratovalnih stroškov in povratek energije,
  • dovolj obale ob bazenu za namestitev ležalnikov, namenjenih sprostitvi po aktivnostih.

 

Bazen

Pri izbiri bazena ni omejitev. Lahko se odločimo za katerikoli material: keramika, PVC folija ali bazenska školjka. Bazeni so lahko prelivni ali pa opremljeni s skimerjem. Pri izbiri oblike in dimenzij velja upoštevati smernice ekonomičnosti in obvladovanja stroškov.

 

Masažni bazeni

Notranji bazenNotranji bazenNotranji bazen

Prav tako so brez omejitev masažni bazeni. Lahko so prelivni ali s skimerjem, stojijo lahko prosto ali so vgrajeni v tla.

 

Savne

Notranji bazenNotranji bazenFinska savna

Lesene finske in infra savne so lahko velikosti od ene do več oseb. Poznamo prosto stoječe ali vkomponirane v prostor kot celota. Pri načrtovanju ne smemo pozabiti na tuš in prostor za oblačila.

Da bodo vaše sanje dobile epilog je potrebno združiti znanje in ideje arhitekta, projektanta strojnih instalacij in klimatizacije ter bazenske tehnike.

 

Galerija

Notranji bazenNotranji bazenNotranji bazenNotranji bazenNotranji bazenNotranji bazenNotranji bazenNotranji bazenNotranji bazenNotranji bazen