Samodejno uravnavanje nivoja vode

Samodejno uravnavanje nivoja vode

Avtomatski dotok vode v bazen

V bazenu prihaja stalno do pomanjkanja vode (izhlapevanje, pljuskanje čez rob, izpiranje filtra,…). Za pravilno delovanje celotnega sistema filtriranja je ključnega pomena, da je v bazenu nivo vode pravi.
Nivo vode v bazenu vzdržujemo z:
• ročnim dotakanjem preko vrtne cevi
• mehanskim nivomatom in priklopom vode na bazen
• elektronskim merilnim regulatorjem s sondo v skimerju, dotok iz vodovodnega omrežja pa omogoča elektromagnetni ventil s pred filtrom v strojnici.

Moja ponudba
Šifra: 49 Kategoriji: ,

Opis

Avtomatsko izpiranje filtra

Samodejno povratno spiranje filtra.

V filtru se nabirajo vse nečistoče iz bazena. Potrebno ga je tedensko povratno izpirati, da je njegova učinkovitost optimalna.

Izpiranje je lahko ročno ali pa to opravi namesto vas avtomat AQUASTAR EASY ali AQUASTAR SAFE, ki ima vgrajeno tudi varnostno napajanje v primeru izpada elektrike. Po časovnem programu naprava v rednih časovnih intervalih opravi povratno pranje filtrirnega medija z bazensko vodo v odtok ter opere tudi spodnji del filtra. S tipkami krmilimo tudi praznjenje bazena, cirkulacijo. Ob uporabi te opreme je obvezno bazen opremiti z avtomatskim dotokom sveže vode v bazen, Nivomatom.

To je skrajna funkcija avtomatizacije bazenskega obratovanja in predstavlja zaključek 100% samodejne bazenske strojnice.