Je samočistilen bazen mit ali resničnost?

05 marca 2020

Compass pools VANTAGE!

Ja, res je! Samočistilen bazen dejansko obstaja! Edinstvena ponudba Compass Karbon-Keramičnih bazenov. Predstavljajte si… poletje, vroče jutro, ravnokar ste se prebudili, na vrtu bazen z osvežujočo vodo,… …največji užitek je skok v kristalno čist bazen.

To je zgodba iz hotela, doma pa je zgodba lahko drugačna!

Kdaj je bazen čist?

  1. Kadar je voda kvalitetno filtrirana
  2. Kadar so kemični parametri vode pravi (dezinfekcija in pH vrednost)
  3. Kadar je bazensko dno čisto

Filtriranje bazenske vode je del obvezne bazenske opreme in se izvaja dnevno. Kemični parametri vode se uravnavajo ročno ali avtomatsko in jih je mogoče na oba načina kvalitetno zagotavljati. Čiščenje dna, stopnic in klopi v bazenu se izvaja z ročnim sesalcem ali z bazenskim robotom ali VANTAGE sistem. Slednje tudi predstavlja uporabnikom bazenov največje zadovoljstva, saj je sesanje bazena dolgotrajen in ponavljajoč postopek. Sesalci roboti, kateri veliko dela opravijo sami pa vendarle se bazen umaže in vedno ga moramo čistiti sami. Lahko imamo še tako dobre pripomočke, na koncu smo še vedno mi tisti, ki jih moramo upravljati, ko je največja želja po kopanju.

Predstavljajte si način, kateri bi zagotavljal čist bazen brez, ne da bi Vi morali skrbeti za to. Deloval bi avtomatsko ali bi ga vklopili po želji.

Bazen bi bil čist takrat, kadar ga želite uporabljati.

VANTAGE sitem je sklop strateško razporejenih posebnih patentiranih rotirajočih šob, katere po posebnem programu, s curki pometajo umazanijo, ki se je nabrala na stopnicah in dnu bazena. Šobe so nemoteče integrirane v školjko bazena in se ob delovanju izmenično dvigujejo iz dna. Poseben mehanizem usmerja curek vedno v drugo smer. Posebna sesalna šoba MDX, povezana s filtrirnim sistemom bazena, umazanijo trajno odstrani iz bazena. Sistem poganja črpalka, šobe pa krmili poseben patentiran programski ventil. Šob je v bazenu lahko 10 ali več in so podzemno povezane s programskim ventilom, s cevmi premera 50mm ter skupne dolžine tudi do 120m. Kompleksen hidravlični sistem na ta način odstrani do 99% umazanije ter neslišno in nemoteče skrbi, da bazen ostaja čist. Nekaterim je čiščenje bazena zabavno. Vsem ostalim, se Compass Vantage bazen čisti sam. tako?……. ali tako?

VANTAGE sistem je VAREN, UČINKOVIT in ZANESLJIV sistem. Posebne patentirane šobe so plitvo vgrajene v bazen in preprečujejo poškodbe kopalcev Kako deluje VANTAGE, video: Tehnologija Vantage sistema Obsežna cevna instalacija se združi na posebnem šest smernem ventilu, kateri usmerja pretoke po ceveh. Ventil je lahko vgrajen v strojnici. V kolikor ni prostora v strojnici je ventil lahko vgrajen zunaj na prostem, saj je odporen na zunanje vplive. Vantage poganja lastna visokotlačna črpalka. Sistem deluje dnevno v času, kadar vi bazena ne uporabljate oz. ga po želji vklopite.

Kako deluje Vantage samočistilni sistem za bazen?

Druge prednosti VANTAGE sistema: Ker so šobe na dnu bazena in jih je veliko, posredno skrbijo za kvalitetno globinsko mešanje bazenske vode. Posledica tega je manjša poraba kemikalij in znižanje stroškov ogrevanja.

Neučinkovita klasična bazenska cirkulacija: Voda se po površini bazena potiska iz ene strani proti skimerju. Tako se segreva le površinska voda, katera se tudi hitro ohladi. Voda v globini ostane hladna. Enako velja za mešanje kemikalij. Posledica so visoki stroški in slaba kvaliteta vode. Izboljšana cirkulacija s pomočjo Vantage: Vantage šobe na tleh zagotavljajo 100% mešanje vode v bazenu ter preprečujejo stoječo vodo v kotih in stopnicah.

Posledica so nižji stroški in visoka kakovost vode.

Komu je VANTAGE sistem namenjen?

V prvi vrsti vsem tistim, ki -se odločajo za NOV BAZEN, -se z bazenom NE ŽELIJO UKVARJATI, -si želijo bazen a vedo, da časa za čiščenje bazena ne bodo imeli, -si želijo bazen brez pokrite nadgradnje. Današnji tempo življenja nam jemlje vedno več prostega časa, zato je pomembno, da nas izdelki, ki si jih privoščimo dodatno ne obremenjujejo. Čiščenje bazena z VANTAGE sistemom ne zahteva vašega časa!