Serija AQUA

Serija AQUA

Vgradni bazeni serije Aqua, so dimenzijsko primerni za manjše prostore in imajo več namembnosti. Bazeni Aqua se lahko uporabljajo kot notranji bazeni oziroma hišni bazeni. So pravšnjih dimenzij, da zasedejo za bazen namenjen prostor v sami hiši. Bazeni Aqua so zasnovani tako, da imajo na eni strani stopnišče, kar omogoča plavalno površino po celotni dolžini bazena. To je odlična prednost, saj mnogi notranji bazeni tega nimajo. Seveda pa se lahko isti modeli Aqua uporabijo kot vgradni bazeni zunaj hiše. Primerni so za ravna zunanja dvorišča, ki so dovolj velika. Tako se lahko isti modeli uporabljajo kot zunanji bazeni.

Modeli bazenov Aqua

Bazeni Aqua se ločijo na dva različna modela. Prvi modeli so bazeni Aqua Nova 53, ki se lahko uporabljajo kot zunanji in notranji bazeni. Bazen v dolžino meri 5.30 metrov in v širino 3.20 metra. Globina samega bazena je 1.50 metrov. Stranskih stopnic je 5, ki se enakomerno spustijo do podna bazena. Ti zunanji bazeni so primerni za relativno majhna dvorišča, saj ne zasede toliko prostora.

Drugi modeli v sklopu serije Aqua so bazeni Aqua Nova 77. Ti modeli se od prejšnjega razlikujejo v velikosti. Ti vgradni bazeni so dolgi kar 7.75 metra in široki 3.55 metra. Ti zunanjo notranji, oziroma hišni modeli, so nekoliko bolj primerni za plavalce. Več kot dva metra daljša dolžina od hišnega bazena Aqua Nova 53, poskrbi tudi za tiste, ki želijo nekaj več rekreacije. Seveda je za te zunanje oziroma notranje bazene potrebno imeti nekoliko več prostora in kapacitet. Drugi modeli bazenov so primernejši za nekoliko daljša dvorišča, ki morajo biti za vgradni bazen prav tako ravna. Prav tako ni priporočljivo da se vgradni bazeni nameščajo na premikajočih se tleh, ki bi lahko v primeru vremenskih sprememb ogrozili sam bazen. Seveda v primeru hišnega bazena temu ni tako, a moramo kljub temu poskrbeti za primerno zračenje in skrb za krogotok zraka.

Prikaz vseh 2 rezultatov