Robotski sesalec za bazen za učinkovito čiščenje

Robotski sesalec za bazen, filter za bazen oziroma vodo ter solarni tuš sodijo med nepogrešljive pripomočke za vzdrževanje vašega bazena, pa čeprav se na prvi pogled morda ne zdi tako. Vsak, ki ima doma bazen, namreč ve, da je redna skrb zanj še kako pomembna, saj igra tudi vlogo pri tem, kako posledično mi uživamo ob kopanju v njem.

Kopanje v bazenski vodi je priljubljena aktivnost, vendar pa je smiselna le takrat, ko je voda neoporečna. Prav zato je redno vzdrževanje nujno, le-to pa ne zahteva zgolj razkuževanja vode, temveč tudi redno čiščenje.

robotski sesalec za bazen poskrbi za vzdrzevanje cistoce vode

Filter za vodo kot nepogrešljiv pripomoček bazena

Bazen sodi med najbolj priljubljen element vsakega domovanja, zlasti hiše ali vikenda, ki ima dovolj prostora za njegovo postavitev. Predstavlja namreč ne le možnost za popestritev vašega prostega časa, temveč tudi lep zunanji estetski element, še posebej v poletnih mesecih.

Čeprav ideja o nakupu na prvi pogled zveni mamljiva, pa s seboj prinese tudi skrb glede vzdrževanja, saj gre za stoječo vodo. Ta običajno predstavlja idealen prostor za razmnoževanje nekaterih bakterij in nenazadnje tudi komarjev, zato je nujno, da za vodo ustrezno skrbimo ves čas. Da bi v domačem bazenu lahko karseda uživali, je nujno, da poskrbimo za njegovo čiščenje, kar je mogoče z robotskim sesalcem za bazen. Poleg filtra za bazen oz. vodo, je sesalec namreč uporaben pripomoček, s katerim lahko preprosto posesamo vso umazanijo, ki se je nabrala v vodi. Sesanje je hitro in učinkovito, voda pa čista in ponovno pripravljena za kopanje.

v strojnici za bazen je tudi filter za bazen

Za razliko od ročnega je robotski sesalec za bazen sicer dražji, vendar pa zato učinkovitejši in bolj vzdržljiv. Gre za koristen pripomoček za čiščenje, ki vodo hkrati razkuži in poskrbi za njeno neoporečnost ter poskrbi za varno kopanje.

Filtri za bazen za neoporečnost kopalne vode

Med filtri za bazen poznamo več različic, in sicer:

  • Filter za vodo s klorom, za razkuževanje vode na osnovi klora. Ta ves čas meri pH in REDOX parametre, na podlagi dobljenih rezultatov pa avtomatsko dozira klor.
  • Filter za vodo, ki deluje na osnovi hidrolize. Ta čistilec vode učinkovito očisti vodo v bazenu, med delovanjem pa se tvorita ozon in kisik.
  • Filter za vodo, ki vsebuje sol in deluje na podlagi elektrolize. Takšen čistilec v vodo sprošča izjemno majhne količine soli, ki se nato v celici, obogateni s ploščami iz titana, pretvarja v plinski klor. Prav ta zatem razkuži vodo.
  • Filter za vodo z UV sterilizacijo, ki s pomočjo UV žarkov uničuje bakterije in mikrobe v vodi. Takšno delovanje poskrbi za to, da se klor, ki se v vodi nahaja, samostojno sprošča.
filter za bazen. namescen v bazenski strojnici

Robotski sesalec za bazen odstranjuje večje nečistoče

Če je filter za vodo nepogrešljiv pripomoček za razkuževanje vode v bazenu, potem je robotski sesalec le še njegova dopolnitev, ki vam bo zagotovila varno kopanje. Obstajata sicer tudi ročni sesalec za vodo in mreža, vendar pa predstavljata manj učinkovito rešitev za odstranjevanje nečistoč (zlasti smeti) iz bazenske vode.

Robotski sesalec za bazen je tako v prvi vrsti namenjen odstranjevanju večjih nečistoč, kamor prištevamo odpadlo listje, posušeno travo, cvetove, lubje in žuželke. Prav tako pa se dobro obnese pri odstranjevanju manjših delcev, kakršen je denimo pesek. Poleg tega, da odstranjuje smeti, poskrbi tudi za učinkovito filtriranje vode, saj razbremeni druge vodne filtre za bazen, pri tem pa vodo dela še čistejšo. Robotski sesalec za bazen očisti tako stene bazena, kot tudi njegovo dno.

Pri podjetju EMA bazeni vam nudimo vse to in ostale pripomočke – solarni tuš in filtre – po ugodni ceni, pri tem pa tudi možnost dvoletne garancije in servisa v Sloveniji. Poleg obvezne opreme nudijo tudi bolj ekskluzivne dodatke za kopanje, kakršen je denimo solarni tuš.

Solarni tuš je dobrodošel dodatek k bazenu

solarni tus elegantnega izgleda

Načeloma velja, da se je pred vsakim vstopom v bazen, najsi bo to v domačem ali pa javnem, priporočljivo stuširati, saj s tem zmanjšamo možnost vnosa umazanije v kopalno vodo. Prav tako zmanjšujemo možnost za nastanek in razmnoževanje bakterij. Že samo s tem tako prispevamo k bistveno čistejši kopalni vodi. Sama uporaba denimo solarnega tuša, je tako potrebna skoraj toliko, kot redno čiščenje bazena z robotskim sesalcem.

Solarni tuš pa ne pride prav le pred, temveč tudi po kopanju, saj z njim s sebe speremo klor. Ta lahko našo kožo namreč izsuši in tako rahlo poškoduje, zato je tuširanje po kopanju še kako priporočljivo, kajti na ta način osvežimo svojo kožo. Gre za element, ki si ga lahko omislite tudi če nimate bazena, temveč samo manjši vikend, kjer si želite novega zunanjega tuša. V rezervoar solarnega tuša lahko običajno spravimo do okoli 40 litrov vode. Kapaciteta se razlikuje od modela do modela, pri nas pa je na voljo kar nekaj različnih modelov.