Bazenske strojnice

Vsak bazen potrebuje dodaten prostor!

Strojni del bazena (filtri, črpalke, krmilje,...) je lociran v ''STROJNICI'', ki mora zagotavljati sledeče pogoje:

  • prostor mora biti suh, prezračevan in izoliran,
  • zavarovan pred morebitnim poplavljanjem podtalnice,
  • imeti mora talni sifon na najnižji točki,
  • priključki: voda, elektrika, kanalizacija,
  • dostopen in ustrezno urejen.

 

Zakaj so pomembne BAZENSKE STROJNICE?

"Strojnica je embalaža bazenske opreme."

Strojnica bazena je prostor, kjer je shranjena oz. fiksno postavljena bazenska oprema. V strojnici je večji del vaše investicije, zato priporočamo, da se sami izvedbi primerno posvetimo in pazimo, da je izvedena tako, da nudi opremi najugodnejše pogoje za delovanje.

Strojnice so lahko locirane v hiši, kleti, garaži ali vrtni lopi. V kolikor tega prostora ni na razpolago sta možni dve rešitvi:

 

Izvedba zidane strojnice ob bazenu

Pri zidanih bazenih se strojni del prizida kar v nadaljevanju bazena. Marsikdo naredi ta "prostor" kar v širini bazena in s tem pridobi dodatno skladišče. Zelo pomembno je, da se takšna strojnica skrbno izvede, da se doseže suh in zračen prostor, ki ga podtalnica ne zaliva. Takšna strojnica je zelo elegantna in udobna za uporabo, vendar so stroški investicije dokaj visoki. Zraven visoke investicije pa podaljša tudi izvedbo - vsaj za en mesec, če je vreme lepo.

Bazenska strojnicaLuč

CeviDvižna vratca

Montažne strojnice

Ker se danes svet vedno hitreje vrti in ne želimo ter ne moremo izgubljati časa, niti denarja za nepomembne stvari, je naš razvoj šel v smeri optimizacije in zmanjševanja stroškov ob ohranitvi oziroma zvišanju kvalitete in uporabnosti.

 

Montažne strojnice so alternativa zidanim strojnicam

  • Imajo vse pomembne karakteristike kvalitetno izvedenih zidanih strojnic (izolacija, prezračevanje, pohoden pokrov, stopnice, trdnost, čista izvedba...).
  • Ker je vgradnja zelo poenostavljena, se tako eliminira 50% nepredvidenih situacij pri izgranji bazena.
  • Montaža je v enem dnevu zaključena, investicija je 70-80% nižja.
  • Posoda je vodotesna in po potrebi opremljena s potopno črpalko, zaradi česar so montažne strojnice primerne tudi za področja, kjer je visoka podtalnica.
  • Dimenzionirane so tako, da je prostor maksimalno izkoriščen, a so kljub temu dostopne ter enostavne za rokovanje in vzdrževanje.

 

MONTAŽNE STROJNICE PODJETJA EMA d.o.o.

Montažne strojnice so proizvod podjetja EMA d.o.o. So plod dvajsetletnih izkušenj iz gradnje privatnih bazenov ter nenehnega petletnega spremljanja in izboljševanja. Ker strojnice izdelujemo in vgrajujemo sami, imamo najboljše povratne informacije o izdelku s terena in jih tako sproti spreminjamo. Naše strojnice so s temi lastnostmi ekskluzivne v Sloveniji.

 

PONUJAMO 4 TIPE STROJNIC

SPA, ECO, COMPACT in COMFORT, s katerimi se lahko prilagodimo marsikateri želji in potrebi naročnika.

Ponujamo standardne rešitve opreme ali pa jih individualno opremimo za znanega naročnika.

Oprema je od enostavne do polnoavtomatske rešitve za zahtevne kupce, ki se z bazenom ne želijo ukvarjati.

Montaža bazenske strojniceNamestitev montažne bazenske strojniceUmestitev montažne bazenske strojniceUmestitev montažne bazenske strojniceNotranjost strojnice EcoNotranjost strojnice Comfort