Kemijska priprava vode

Kemijska priprava vode

Kemijska priprava vode

Bazenska voda je zelo občutljiv medij, ki se neprestano spreminja zaradi vremena, temperature in količine kopalcev. Za kopanje brez skrbi in vaše zdravje je absolutno pomembno, da so parametri vedno pravi.

Avtomatska kemijska priprava vode v bazenu

Načine dezinfekcije smo za vas skrbno izbrali na podlagi rednega spremljanja najnovejših trendov in sodelovanja ter posvetovanja s strokovnjaki iz kemijske stroke!
Za kopanje brez skrbi. Postavite zdravje na 1. mesto!
Najbolj pogosto uporabljano dezinfekcijsko sredstvo je klor, ki je tudi edini uradno priznan dezinfekt za javno rabo. Klor ima slab sloves zaradi svojih stranskih učinkov in uporabe v preteklosti. Zato se neprestano iščejo nadomestni postopki in sredstva, ki bi delovala enako ali bolje kot klor. Kar nekaj sredstev in postopkov je že v uporabi, kot so npr. kisik v različnih oblikah, hydroliza, elektroliza, sterilizacija itd. Skupna točka vseh alternativnih postopkov je, da delujejo pri določenih pogojih in da jih za komercialno področje ni mogoče meriti. To omogoča samo klor v direktni merilni metodi ali preko Redox potenciala in edini omogoča avtomatsko regulacijo prostega dezinfekta v kopalni vodi. Samo na ta način lahko obratujemo z minimalnim potrebnim vnosom kemikalije v bazensko vodo. Meritev in regulacija pa sta pogoj za varnost kopalnih vod v javnih bazenih. Alternativni postopki dezinfekcije so dovoljeni samo v privatnih bazenih.

Prikaz vseh 5 rezultatov