Vodna fontana ni le estetska popestritev, pač pa tudi uporaben element za višjo kakovost bivanja

V toplejšem delu leta, ko več časa preživimo na svojem vrtu, pogosto razmišljamo tudi, kako okolico zanimivo popestriti in morda je pravi odgovor vodna fontana. Doma ali na javnih površinah ima namreč vodna fontana tako estetsko kakor tudi uporabno vrednost, ki zagotovo poveča tudi vaše udobje bivanja.

 

Fontana – doma ustvarite sproščeno vzdušje

Vodna fontana, ki jo umestite doma, lahko pričara estetsko in prijetno okolje na vašem vrtu. Poleg privlačnega videza, ima vodni element običajno, ne glede na to ali je to bazen, vodnjak ali vodna fontana, tudi uporabno vrednost, saj predstavlja možnost ohladitve v vročih dneh. Zvok in prisotnost vode tudi umirja in blagodejno vpliva na vaše počutje, hkrati pa skrbi za vlaženje ozračja. V podjetju Ema d.o.o., kjer smo specializirani za postavljanje takšnih vodnih virov, vam svetujemo, da upoštevate določene značilnosti svojega vrta, predno se odločite za postavitev fontane. Moderne ali bolj klasične oblike, pa tudi velikost izberite glede na površino vašega vrta in umestitve zelenja. Če imate velik vrt se lahko odločite tudi za več vodnih elementov. Lahko se izvede na primer izdelava vodne fontane in bazena, dobro pa je, da je vodni vir v sorazmerju z velikostjo vrta. Na manjšem vrtu se na primer najbolje obnese fontana, ki doma ustvari sproščeno vzdušje.

Vodna fontana

Izdelava fontan in bazenov po vaši meri

V parkih vedno najdemo umetne ali naravne vodne elemente kot so ribniki, potoki, vodometi, vodne fontane in podobno, v zadnjem času pa vodna fontana popestri tudi kakšne večje avle ali druge notranje prostore. Vodni viri okolico namreč polepšajo in blagodejno vplivajo na nas, ko tam preživljamo prosti čas. Zakaj se torej ne bi odločili in na takšen način popestrili tudi svoj dom. Zavedamo se, da je izdelava fontan vse prej kot enostavno opravilo, zato smo tu za vas strokovnjaki podjetja Ema d.o.o. Izdelava fontan je v celoti odvisna od vas in vaših želja, upoštevali bomo vaše želje glede velikosti, oblike, postavitve ter načina kroženja vode. Še predno se začne izdelava fontan, vam z veseljem priskočimo na pomoč tudi s strokovnimi nasveti, predlogi in primeri, za lažjo odločitev pa vam svetujemo, da se najprej sprehodite po svojem vrtu ali dvorišču in premislite, kakšna vodna fontana bi bila najustreznejša.