Bazen

Bazen na domačem vrtu? Kateri bazeni obstajajo in kateri je pravi za vas?

Bazeni so nekaj najboljšega za tiste, ki ljubijo plavanje in vodo. Za kopanje se vam ni več potrebno odpraviti v kopališče ali na morje. Danes si za ugodno ceno lahko privoščite bazen doma. Ni lepšega kot preživljati čas z družino in prijatelji ob vročih popoldnevih, zvečer ob razsvetljavi bakel pripraviti piknik za vaše drage, ali pa že kar zjutraj začeti dan zdravo, z rekreacijo in plavanjem v domačem bazenu. Tudi zunanji masažni bazeni so prodajna uspešnica zadnjih let. Po napornem dnevu bo vsakomur prijala sprostitev z masažo. Zunanji masažni bazeni ne pomenijo več luksuz, ki si ga ne bi mogli privoščiti, saj jih pri nas v podjetju EMA bazeni d. o. o. dobite že po zelo sprejemljivi, celo ugodni ceni. Lahko pa se odločite za bazen, ki je najstarejša način izvedbe bazena, to so zidani bazeni. Odprtih imate mnogo možnosti in pri nas boste našli vse kar potrebujete. Če se vam zdi odločitev pretežka, naj vas ne skrbi. Obrnite se na nas in dobili boste vse odgovore. Z izgradnjo, postavitvijo bazenov ter z dodatno opremo za bazene se ukvarjamo že vrsto let, zato imajo naši strokovnjaki ogromno izkušenj in znanja in vam bodo z lahkoto svetovali ter pomagali pri odločitvah.

Keramični bazeni so primerni za vse, še posebej za tiste ki ljubijo eleganco

Keramični bazeni so izdelani iz materialov, ki so narejeni z najnovejšo tehnologijo posebej za bazene. Če ste se odločili za izgradnjo keramičnega bazena, morate biti prepričani o pogojih in dobro morate razmisliti o tem kako boste bazen uporabljali in kakšne so vaše želje. Keramični bazeni so gradbeno najmanj zahtevni za postavitev, kljub temu pa imajo najvišjo garancijsko dobo izmed vseh vrst bazenov. Ker so ojačani s karbonskimi vlakni dosegajo keramični bazeni visoko trdnost in njihova konstrukcija je zelo odporna na vremenske spremembe. Glede na podtalnico je bazen vodotesen in ker je površina gladka, brez por je čiščenje enostavno in hitro. Keramični bazeni imajo mehke, zaobljene linije, ki so do uporabnika prijazne in pri nakupu lahko izbirate med širokim izborom kakovostnih 3D barv, ki so odporne na bazenske kemikalije in ustvarjajo izjemen, naraven efekt vode. Zelo priporočljivi so Compass Pools karbonsko-keramični bazeni z ojačanim keramičnim jedrom, karbonska vlakna pa utrjujejo izpostavljene dele bazena in naredijo školjko močnejšo. Zelo so priljubljeni, ker ob vgradnji ni potrebna betonska plošča in ker je njihov izgled čudovit. Poudariti moramo, da so keramični bazeni iz zaloge dobavljivi v roku enega tedna in vgrajeni v enem dnevu. Zaradi vseh svojih kvalitet keramični bazeni predstavljajo najboljše razmerje med kvaliteto in ceno.

Kdaj so prava odločitev zidani bazeni in kakšne so prednosti?

Gradnja zidanega bazena traja navadno od enega do dveh mesecev, saj imajo zidani bazeni več faz gradnje, ki zahtevajo svoj čas. Betoniranje in zorenje betona ne more biti gotovo čez noč. Zidani bazeni imajo prednost samogradnje in omogočajo različne oblike in velikosti kar imajo npr. keramični bazeni ali masažni bazeni določeno. Zidani bazeni imajo lahko nosilno konstrukcijo armirano – betonsko z betonskimi opažniki, v zadnjem času pa so se za zidane bazene zelo uveljavili stiroporni zidaki. Zidani bazeni nujno potrebujejo tesnilni sloj iz bazenske PVC folije, da so vodotesni. Prednosti zidanih bazenov je kar nekaj. Zelo je pomembna prilagodljivost materialov, kar omogoča ugodnejše cene. Zidani bazeni se lahko gradijo po fazah in ni težav z dostopom. Določen prostor pri dostavi kalupa potrebujejo keramični bazeni. Ljudje so zelo zadovoljni, ker lahko popolnoma po želji izberejo obliko in izvedbo bazena, marsikdo pa se dogovori kar za zidani bazen na ključ. Vedno več se ljudje odločajo tudi za bazene s skimerjem za zelo dostopno ceno in za ekskluzivne prelivne bazene.

Masažni bazeni za popoln užitek in sprostitev

Masažni bazeni so uporabni preko celega leta in so primerni za postavitev zunaj ali v notranjosti doma. Obstajajo različni masažni bazeni, ki so lahko prostostoječi, v celoti ali pa samo delno vgrajeni v tla. Postavitev masažnih bazenov je zelo enostavna. Vzdrževalni in obratovalni stroški pri masažnih bazenih so nizki in tudi vzdrževanje ni zahtevno. Masažni bazeni so lahko v uporabi celo leto saj so dobro toplotno izolirani. Za preživljanje večera v dvoje, so z grelcem in primerno osvetlitvijo, masažni bazeni lahko vaša najljubša sprostitev. Med ljudmi so masažni bazeni priljubljeni zaradi sprostitvene masaže, lajšanja bolečin ali pa zgolj zaradi zabave in druženja. Masažni bazeni ponujajo tradicionalno vodno masažo z vodnimi curki in skupaj s kvalitetno dodatno opremo za bazene ustvarjajo popoln sprostitveni kotiček.

Zakaj se odločiti za bazene podjetja EMA d. o. o.

V podjetju Ema d. o. o. imamo več kot 25-letno tradicijo specializirano za prodajo, montažo, servis bazenov in bazenske tehnike ter za svetovanje. Smo ekskluzivni zastopnik za prodajo visokokakovostnih karbonsko-keramičnih bazenov Compass Pools in naša ekskluziva so tudi masažni bazeni Waterwave Spas. Ne glede na to, za kateri bazen se boste odločili (karbonsko – keramični bazeni, masažni bazeni, zidani bazeni…) vam bomo znali primerno svetovati. Veliko število projektov, ki so za nami je zagotovilo, da stranki znamo ustrezno svetovati.

Vgradni bazeni - montažni bazeni