Montažni bazen: zunanji bazen za veselje in zabavo cele družine

Montažni bazen ima še danes mnogo ljudi za luksuz, ki si ga ne more privoščiti vsak. Temu danes ni več tako, saj poleg zidanega obstaja še toliko drugih ugodnejših vrst. Prvi zunanji bazen, ki je zelo popularen, je zložljiv bazen iz PVC plastike, ki ga lahko po koncu poletja preprosto izpraznite in shranite do naslednjega poletja.

Seveda pa so te zunanji bazeni precej majhni in jih je treba vsako sezono ponovno postavljati, napolniti z vodo in čez zimo skladiščiti. Enostavna in preprosta rešitev je tako montažni bazen, ki je cenovno ugoden, hkrati pa je položen v zemljo kot klasični zidani bazeni. Zagotovite si še vso potrebno opremo za bazene in poletna zabava za celo družino je zagotovljena.

zunanji-montažni-bazen

Montaža zunanjih bazenov

Ker montažni bazeni niso betonirani in vzidani v tla, je njihova montaža izjemno enostavna in hitra. Ne potrebuje betonske temeljne plošče, zgolj tampon iz peska v granulaciji 8-16. Prav tako gradbene jame ni potrebno izolirati, lahko pa po želji dodate stirodur.

Po predpripravi gradbene jame kalup montažnega bazena preprosto spustimo v jamo s pomočjo avtodvigala in že je nared za polnjenje z vodo. Ta poteka sočasno s povezovanjem na strojnico in dovodno instalacijo, torej vodo, elektriko in kanalizacijo. Montaža naših bazenov je vključena v ceno.

ovalni bazen

Različni modeli montažnih bazenov

Ker imajo vsake oči svojega malarja, imamo tudi v naši ponudbi ogromno različnih montažni bazenov- od ovalnih bazenov, do klasičnih in tistih z masažnimi šobami, do tistih bolj organskih. Preverite našo široko ponudbo in poiščite svoj najljubši montažni bazen.

Montažni bazen FUN za neomejen vir zabave

Najbolj prodajani montažni bazeni so iz serije FUN. Nudimo jih v več različnih velikostih, priljubljeni pa so zaradi dvojnih stopnic na krajši stranici pravokotnika. Zunanji bazeni FUN so keramični, namenjeni pa so tako za sproščanje kot tudi za plavanje.

Zunanji bazen BRILIANT za neovirano plavanje

Tudi serijo BRILIANT izdelujemo v več različnih velikostih, da lahko v bazenu uživa prav vsak. Zaradi premišljeno postavljenih stopnic v kot bazena, je plavanje praktično neovirano, lahko pa ga nadgradite še z masažnimi šobami na predelu stopnic.

Montažni bazen TRAINER za aktivno plavanje

Če vam bazeni iz serije BRILIANT niso dovolj, imamo v ponudbi tudi izboljšano verzijo – montažni bazen TRAINER. Kot že ime pove, so namenjeni bolj aktivnemu ukvarjanju s plavanjem, saj omogoča plavanje dvema plavalcema hkrati. Tudi v zunanji bazen TRAINER je možno vgraditi dodatno opremo – masažne šobe.

Zunanji bazen, ki je lahko tudi notranji- bazen AQUA

Serijo AQUA bazenov je možno vgraditi v zunanjost kot tudi v notranjost. V kotu imajo nameščenih 5 stopnic, ki omogočajo enostaven in hiter dostop. Montažni bazeni AQUA so tako namenjeni prav vsem, saj bodo s svojimi majhnimi dimenzijami ustrezali še tako majhnemu vrtu.

Ovalni bazen serije JAVA

Za bolj luksuzen izgled se lahko odločite za ovalni bazen JAVA. Na krajši stranici so nameščene stopnice, te pa so oblikovane kot okroglo stopnišče. Tudi ovalne bazene ponujamo v različnih dimenzijah.

Naravno ovalen bazen RIVERINA

Če so vam bolj všeč organske oblike, je montažni ovalni bazen RIVERINA prava rešitev za vas. S svojimi premišljeno postavljenimi stopnicami in zaobljenim oblikovanjem bo ovalni bazen dajal videz, da je skoraj naravni del vrta – kot ribnik ali naravno jezerce. S padajočim dnom je tako primeren za najrazličnejše plavalce različnih starosti in spretnosti.

Bazen LOUNGER za preprosto vgradnjo opreme za bazene

Montažni bazeni serije LOUNGER so nadgradnja serije AQUA, saj tudi te za vstop v vodo ponujajo 5 stopnic. Njihova prednost pa je, da je ob stopnice že predviden prostor za nadaljnjo vgradnjo opreme za bazene – podvodno roleto.

Luksuzen montažni bazen YACHT POOL

Za najbolj luksuzni vgradni bazen zagotovo velja YACHT POOL, saj je bila inspiracija za njegovo izdelavo bazen na jahti. Kot najprestižnejši ima poleg plavalnega bazena vgrajen tudi manjši masažni bazen za dve osebi. Tla iz pristne tikovine dajejo občutek, kot da se prav zares nahajate na jahti, dodatni občutek prestiža pa dodajo še ročaji iz nerjavečega jekla in LED svetila, ki jih lahko ponoči prižgete in ustvarite prav poseben ambient.

Zunanji bazen FAST LANE za športne plavalce

Če se s plavanjem ukvarjate bolj športno, je za vas primeren bazen FAST LANE. Je dolg in ozek in predstavlja ¼ olimpijske plavalne proge (12,15 m x 2,89 m). V njem se boste lahko športno udejstvovali v plavanju, zunanji bazen FAST LANE pa je primeren tudi za ožje parcele, kjer ni mogoče vgraditi tistih s širšimi dimenzijami.

Otroški zunanji bazen BABY POOL

Vgradni bazen BABY POOL je primeren za družine z majhnimi otroki, saj njegova globina dosega maksimalno 0,88 m. V njem se bo lahko na domačem vrtu sproščala kar cela družina, saj je kljub plitkosti še vedno dovolj prostoren.

Dodatna oprema za bazene

Poleg same lupine vgradnega bazena, bo za njegovo delovanje potrebno še nekaj opreme za bazene. Nekatere so za delovanje nujne, druge izbirne. Nekaj najpogostejše opreme za bazene je:

  • skimer (sesalec površinske vode) ali prelivni rob,
  • povratne šobe,
  • talni odtok,
  • cirkulacijska črpalka,
  • filter,
  • solarni tuš,
  • pokrivala za bazen,
  • osvetlitev bazena,
  • masažne šobe …
oprema za bazene