Notranji bazeni za sproščanje, mir in vodne užitke

Notranji bazeni so idealni za vse nas, ki si želimo celo leto privoščiti vodne užitke, ne glede na vremenske razmere. Običajno se sproščamo v njih le takrat, ko smo na počitnicah v različnih hotelih, zdraviliščih, wellnes centrih. Morda redno krepimo svoje mišice s treningi v bližnjem plavalnem klubu? Pa ste morda kdaj pomislili, da bi lahko imeli svoj lasten bazen? Morda želja ni tako nemogoča, kot se zdi na prvi pogled. Če imate v svoji hiši dovolj prostora in nekaj finančnih sredstev, ga lahko vgradite tudi v svojem domačem okolju.

Domači notranji bazeni so lahko različne velikosti in oblike, narejeni iz različnih materialov, z vso potrebno ali dodatno opremo, ki omogoča brezmejno uživanje, mir in sproščanje v intimnem okolju. Vzdrževanje in čiščenje je lažje kot pri zunanjih kopališčih, saj niso izpostavljeni nečistočam, prahu ali odpadlemu listju. Hkrati se lažje aklimatizirajo na določeno temperaturo, saj zunanji podnebni pojavi nimajo vpliva na kopalno vodo, kar precej zmanjšuje stroške vzdrževanja.

V domačem okolju se največ vgrajujejo poliestrski bazeni, saj jih odlikujejo kakovost, vzdržljivost in enostavno vzdrževanje. Ker so neobčutljivi na slano vodo, so primerni tudi za uporabo dezinfekcije s soljo, ki je manj agresivna do kože kakor klor. Pri tem moramo omeniti, da je koncentracija soli v kopalni vodi veliko manjša kot v morju.

Ko se odločamo za najbolj ustrezno rešitev, je najbolje stopiti do specializiranih prodajalcev, ki se ukvarjajo s proizvodnjo ali prodajo bazenov, kot je na primer naša bazenska trgovina, saj bomo samo tako lahko dobili najbolj verodostojne informacije. Izgradnja domačega kopališča je namreč projekt, ki zahteva nekaj premišljenosti, izračunov ter priprav, zato je dobro, da se ga lotimo ob pomoči usposobljenih strokovnjakov.

Zakaj so poliestrski bazeni tako privlačni za domačo uporabo?

Ko sanjamo o svojem lastnem kopalnem kotičku, običajno začnemo z idejo o želenem slogu in načrtovanjem podrobnosti. Pri tem moramo upoštevati razpoložljivost prostora, velikost školjke, vrsto opreme in lokalne predpise. Ne smemo pozabiti na dostop do vode, električnih priključkov, možnosti prezračevanja in odvod vlage, da bomo preprečili nabiranje plesni v prostoru. Razmisliti moramo tudi o tem, kako lahko optimiziramo prostor okoli kopališča, kje bo prostor za shranjevanje opreme, udoben kotiček za sedenje ali sprostitev. Poliestrski bazeni so ena izmed možnosti, ki so najbolj primerni za notranje prostore. Zakaj je temu tako?

Specializirana bazenska trgovina običajno ponuja različne vrste materialov, iz katerih so narejene školjke. Karbonsko keramična tehnologija zagotavlja visoko odpornost na obrabo, UV žarke, vremenske vplive, sol, klor in druge dejavnike, ki vplivajo na kakovost.

poliestrski bazeni serije fun

Ker imajo poliestrski notranji bazeni gladko površino, se na njej težje nabirajo alge, kar zmanjšuje potrebe po čiščenju in vzdrževanju. Običajno so izdelani v enem kosu ali več delov, ki jih je mogoče hitro in enostavno sestaviti, saj se med seboj brezhibno prilegajo. Ker jih je mogoče izdelati v različnih dimenzijah in oblikah, se brez težav prilagodijo razpoložljivemu prostoru, zaobljeni, gladki robovi pa elegantno zaokrožijo celoten videz.

Vgradni notranji bazeni morajo imeti zagotovljeno ustrezno toplotno izolacijo, da se lažje ohranja konstantna temperatura vode in preprečuje kondenzacija. Kljub temu, da so manj izpostavljeni nečistočam iz okolice, vseeno zahtevajo določeno mero rednega vzdrževanja, s preverjanjem kakovosti vode, čiščenjem filtrov, doziranjem kemikalij in občasnim pregledom strojne opreme.

Ker imamo možnost ustvariti svoj intimni prostor za sproščanje in rekreacijo, lahko vključimo različne dekorativne elemente, rastline, primerno osvetljavo ter predmete, s katerimi bomo dosegli estetsko privlačno in prijetno okolje.

Vrhunska bazenska trgovina Ema bazeni d.o.o.

Je kaj bolj razkošnega, kot imeti lasten spa kotiček? Lastno oazo miru, v kateri se lahko sprostimo, ne glede na vreme. Naši notranji bazeni omogočajo ravno to, vi morate samo izbrati primerno mesto v svoji hiši in nam predstaviti idejo, ki ste si jo zamislili. Vse ostalo je naša skrb. Strokovno vam bomo svetovali, kakšna vrsta materiala je najprimernejša za vaš projekt in vam omogočili nakup opreme, ki jo boste potrebovali. Odločite se, kakšno obliko in velikost želite. Naša bazenska trgovina ponuja različnih modele, zato si vzemite čas in si oglejte fotogalerijo in tehnične specifikacije na naši spletni strani, da dobite boljšo predstavo o tem, kaj vam je všeč.

Poliestrski bazeni so le ena od možnosti, ki jih ponujamo. Poleg vseh zgoraj naštetih kvalitet, jih odlikuje tudi ugodna cena v primerjavi z drugimi vrstami materialov. Karbonsko-keramična tehnologija je patentirana že več kot deset let in se še vedno izpopolnjuje z novimi metodami in tehnikami. Keramično jedro preprečuje nastanek osmoze, to je proces, pri katerem voda prodre skozi površino školjke in povzroči poškodbe. Takšni notranji bazeni zagotavljajo visoko trdnost in vzdržljivost, saj so odporni na razpoke, deformacije in druge poškodbe.

Ker so poliestrski bazeni predhodno tovarniško izdelani, omogočajo relativno hitro vgradnjo, včasih celo v enem samem dnevu. Cena je odvisna od več dejavnikov, vključno z velikostjo, izbranim materialom, zahtevnostjo in dodatnimi funkcijami. Kljub temu cena ne sme biti edini kriterij pri izbiri proizvajalca. Predvsem je treba preveriti reference in kakovost dosedanjih projektov. Naša bazenska trgovina vam omogoča odlične pogoje za nakup vseh potrebnih elementov, skupaj s storitvami profesionalnega svetovanja. Obiščite nas in se prepričajte. Pričarajte si svoj enkratni luksuzni prostor za vodne užitke v intimnem okolju svojega doma.