Ovalni bazeni za plavalce vseh starosti

vgradni-ovalni-bazeni

Ovalni bazeni so odlična izbira za vrt, na katerem se vsi člani družine in prijatelji radi med seboj družijo in preživljajo prosti čas. Ta dodatek bo prav vsem v toplih in tudi manj toplih dneh zagotovil prijetno osvežitev, športno rekreacijo in zabavo.

Ovalni bazeni so zaradi svoje oblike odlični za plavanje v krogih, kar pa ni ravno mogoče v oglatih različicah. Primerni so za vse starosti, saj imajo padajoče dno, kar omogoča lažjo uporabo tako otrokom kot starejšim. Tako bodo ovalni bazeni poskrbeli, da se jih bodo prav vsi člani družine in prijatelji kar se da razveselili. Ker pa z vsakim letom sonce poleti vedno bolj pripeka, pa je ravno zdaj pravi čas za montažo tega odličnega zabavno-rekreativnega objekta.

Ovalni vgradni bazeni in njihove dimenzije

Ovalni vgradni bazeni so na voljo v več dimenzijah, kar je povsem odvisno od velikosti vrta in prostora, ki ga ta ponuja. Ena izmed najbolj priljubljenih različic je Riverina 106 SB z dolžino 10.62 m, širino 3.78 m, globino od dobrega metra pa do 1.88 m in volumnom 45 kubičnih metrov. Ovalni vgradni bazeni s takimi dimenzijami so definitivno dovolj veliki za večje število ljudi, ki se lahko v njem naenkrat zabavajo. Imajo rahel naklon, kar pomeni, da so lahko v njem naenkrat višji in bolj izkušeni plavalci, prav tako pa se lahko v njem istočasno zabavajo otroci.

Tovrstni ovalni vgradni bazeni imajo tudi poseben predel za sedenje, ki je kot nalašč oblikovan za posedanje in uživanje ob vročih poletnih dnevih, še posebej pa se ga bodo razveselili starejši ter gibalno ovirani.

ovalni-vgradni-bazeni

Ovalni montažni bazeni in njihova montaža

Ovalni montažni bazeni, kot že ime pove, se vgradijo v zemljo in jih zato ni potrebno pozimi podreti, poleti pa ponovno postaviti. Njihova montaža je zelo preprosta in hitra, saj se lahko ovalni montažni bazeni uporabljajo že v enem tednu od naročila. Montaža je seveda všteta v ceno, pred montažo pa je potrebne nekaj priprave.

Najprej je potrebno izkopati jamo in nasuti pesek oziroma prani gramoz, nato avtodvigalo dvigne ogrodje in strojnico v jamo. Nato se vse skupaj zakoliči z vrvicami, po želji pa se lahko doda tudi stirodur. Nato se poveže montažo strojnice z dovodno instalacijo (vofa, elektrika, kanalizacija), s čimer se bazen istočasno postopoma polni z vodo in zasuje s peskom. Nato se še zaključi rob, sledi zagon in tako so ovalni montažni bazeni pripravljeni na uporabo.

ovalni-montazni-bazeni

Ovalni bazeni in njihovo vzdrževanje

Ta odličen zabavno-rekreativni objekt je potrebno tudi vzdrževati, vendar pa sodobna tehnologija omogoča tudi, da je njegovo vzdrževanje kolikor se da avtomatizirano. Za to poskrbijo razne čistilne naprave, kot so filtri in sesalci, pri čemer so sesalci dandanes na voljo že v popolnoma avtomatizirani različici.

Na voljo so tako imenovani bazenski robotski sesalci, ki samodejno plavajo po objektu, sesajo umazanijo in tako čistijo površino ter robove. Robotski sesalec bo tako izboljšal kvaliteto vode, prihranil čas in zaradi dodatne filtracije razbremenil filtre. Deluje s pomočjo navigacijskega sistema, po koncu uporabe pa se bo tudi samodejno izklopil.

bazenski-sesalec

Ostale storitve podjetja Ema bazeni

Ker se z menjavanjem letnih časov spreminjajo tudi nekateri pogoji, je potrebno ob prehodu na zimo in prehodu na poletje poskrbeti tudi za ustrezne priprave na začetek oziroma konec sezone. To lahko lastniki bazen storijo sami, pri podjetju Ema bazeni pa nudimo tudi storitev profesionalne priprave na konec in začetek kopalne sezone.

Priprave na zimo so odvisne od tehnike in pokrivala, pri čimer je potrebno, da za zimo zagotovimo ustrezno pokrivalo. Ti postopki so lahko zahtevni, potrebno je tudi zagotoviti, da voda ne bo zmrznila. Pri pripravah na sezono je potrebno temeljito očistiti dno in stene, vodo menjati, oprati filter ter preveriti, ali vsa ostala tehnologija deluje. Tudi to je lahko zapleten proces, zato je kar najboljše, da za priprave poskrbijo profesionalci z dolgoletnimi izkušnjami vzdrževanja.

Ovalni bazeni predstavljajo vir zabave, sprostitve, ohladitve in rekreacije

Ker je poleti vročina zares neizprosna, je ta vodni objekt zares najboljša rešitev za ohlajevanje kar doma. Na srečo ti objekti dandanes niso več le stvar luksuza, vendar obstajajo rešitve prav za vsak vrt. Prav tako je tudi njihovo vzdrževanje popolnoma avtomatizirano in optimizirano, kar zares naredi plavalno izkušnjo brezskrbno. Pri tem je potrebno sicer tudi jemati v poštev obvezno opremo, ki zraven spada in je potrebna za ohranjevanje neoporečne kakovosti vode.

Prav tako so lahko v ta vodni objekt vgrajeni tudi nekateri dodatki, ki bodo še dodatno popestrili plavalno izkušnjo in pričarali še več zabave. Govorimo o masažnih šobah, plavalnem toku, lučeh, vodni osvetlitvi in slapovih, ki navdušujejo predvsem mlajše, prav tako pa lahko pričarajo zelo romantično vzdušje parom.

S tem odličnim vrtnim vodnim objektom se bodo tako poletne zabave in druženja ob žaru dvignila še na višji nivo, pri čemer ne bo zmanjkalo navdušenja. Ovalni bazeni tako predstavljajo investicijo, ki lahko še več desetletij zabava vse člane družine, prijatelje in ostale goste.

sprostitev-v-bazenu