Cevi za bazen

Cevi za bazen povezujejo elemente bazenske tehnike med seboj. Cevi, ki se nahajajo izven strojnice, so lahko gibke ali trde, predvsem pa morajo biti izdelane iz kakovostnega in temperaturno odpornega PVC materiala, saj bodo trajno zakopane. Gibljive PVC cevi za bazen so ojačene z ABS vezjo, zaradi česar je cev zelo obstojna in odporna proti “mečkanju”. Omogočajo hitro in enostavno napeljavo cevnih instalacij med bazenom in strojnico bazena. Ker je cev “gibljiva”, za napeljavo okoli vogalov ne potrebujemo dodatnih spojnih materialov.

Temperaturno odpornejše trde PVC cevi za bazen

V strojnici polagamo trde debelostenske PVC cevi za bazen, ki jih med seboj povežemo s spojnimi elementi, kot so spojke, kolena, T kosi, reducirke itd. Za spajanje instalacij, kjer pride do višje temperature, se uporabljajo temperaturno odpornejše trde PVC-C cevi za ogrevanje bazena. Na primer pri priklopih na toplotne izmenjevalce, ali pri zmogljivejših (močnejših) zračnih turbo puhalih, ki se pri delovanju precej segrejejo. PVC-C je temperaturno obstojen material, ki vzdrži temperature do najmanj 80°C.
Temperaturno odporne PVC-C cevi se spajajo v kombinaciji z običajnim PVC spojnim materialom v primerih, ko se potrebuje le del cevi, ki naj bi bil bolj odporen na temperaturo. Pri posebnih zahtevah se uporabi tudi temperaturno odporne PVC-C spojne dele (kolena, spojke).

PVC cevi za bazen različnih dimenzij

Naše podjetje se ukvarja z vsem, kar je povezano z bazeni. V naši ponudbi boste tako poleg dodatne bazenske opreme dobili tudi osnovno opremo za bazen, kamor sodijo tudi bazenski spojni materiali in cevi za bazen.
PVC cevi za ogrevanje bazena so dobavljive v različnih merah. Označena mera cevi, na primer fi 50, vedno pomeni, da je zunanji presek (premer) cevi 50 mm (fi 63 je 63 mm, itd…), oziroma malenkost manjši, tako da je omogočeno odlično spajanje (lepljenje) cevi z ostalim spojnim materialom. Cevi in fitinge med sabo spajamo s pomočjo posebnega lepila za PVC.

Poleg cevi za bazen nudimo tudi ostalo dodatno opremo za bazen!